YENI ARKADASLIKLARICIN TIKLA
Binlerce arkadas seni bekliyor
internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

3 Ocak 2008 Perşembe

Amerikada gelebilmek?? ilk basta ne kadar zor asilmasi guc bir problem olarak geliyor kulaga degilmi? Evet aslinda zor bir sorun fakat imkansiz degil.Asagida amerika ile ilgili bilgiler yer alaktadir amerika ve amerikada yasam hakkinda sorulariniz varsa bize ziyaretci defterinden ulasabilirsiniz asagidaki okuyacaklariniz sizi korkutmasin green card cekilisi her yil belirli aylarda yapilmaktadir ve bu cekilise asla hile karistirilamaz.yani sansinizla basbasasiniz.Amerika da yasayan bir turk olarak size en buyuk onerim eger Amerika ya gelmek istiyorsaniz ve buna karar vermisseniz hemen ingilizce ogrenmeye baslamalisiniz.Evet ADB ye gelme islemleri zor ama ABD ye geldiginiz zaman eger dil sorununuz varsa cok daha buyuk bir sikintiyla karsikarsiya kalacaksiniz.Bu siteyi bireysel olarak kurdum cunku ABD ye gitmek isteyen bir cok kisi gercekten cok sikinti yasiyor.Hatta bazen kurnaz insanlarin hilelerine dusuyorlar.Bu kurnazlar aslinda ABD nin hakkinda belkide hicbir bilgiye sahip degiller.Turkiye de yasayan ve ABD ile ilgili hicbir bilgisi olmadigi halde bu sekilde sirket kurup insanlarin umutlarini calan kisileride kiniyorum.Herkes ayni degil tabiki green card i kazandigim 2007 senesinde bana cok cok emegi gecen insanlarda var.Cok dikkatli olmalisiniz.

peki neden biz

4 yil oncesine kadar Turkiye de zorluklar icinde yasayan ABD YE gitmek icin can atan biriyim.Hatta bu sikinti belkide sizlerin yasadigi sikintilardan daha buyuk.Babam ile ABD ye gitme hayalleri kurdugumuz zaman kaybettim babami ve akabinde green cardi kazandim hemde kendi bilgilerimle.Her yil cekilise girerdik tum aile.Dusunun bir kisi 40 dolar.Turk lirasida degil :) Annem babam ve benim icin girmem gerekirdi hesap edin.Maddi yonden en sikintili zamanlarimizda bile bu ucreti temin edip green card cekilisine girdim.Hemde 4 yil boyunca surekli.Sonunda anladimki sirket green card cekilislerine girmiyormus.Hatta buyuk buyuk reklamlar veren sirket yani dolandirilmistim.O gun soz verdim kendime ogrenicektim ve kendim yapicaktim velasil isin en ince ayrintisina kadar ogrendim.O yil kendi kendime green card cekilisine girdim ve kazandim.Su anda abd de Newyork-Long island da ikamet etmekteyim.Daha sonra es dost icin green card cekilisine girmeye basladim.Su anda tanidiklarim sayesinde unlu oldum :) Hem cekilise giriyorum hemde kalacak yerleri olmadigi icin onlara hem kalacak yeri olan hemde is imkani olan yerleri bulmaya calisiyorum.ABD de isyeri ve kalacak temin etme gercekten cok zorduR.VE SUNU USTUNE BASARAK SOYLUYORUM ABD DE TANIDIGINIZ VARSA NASIL OLSA ELIMDEN TUTAR BANA IS BULUR DUSUNCESIYLE YAKLASIPTA SAKIN BURALARA GELMEYIN.Bu sekilde gelen bir cok arkadas bir cok sikinti yasadi burda .Demem o ki her yil hemen hemen 100 kisi green card cekilisine girmemi bazi sirketlere guvenemediklerini soylediler Bende onlar icin 1 kisi 25 ytl olmak uzere cekilise giriyorum.Onlarin tavsiyesi ile simdi kendi sitemi kurdum umarim sizlerede faydam dokunabilir ama sunu bilin green card cekili sans isi hic kimse green card cekilisine giripte kazanmanizi garanti edemez boyle kisilerede inanmayin.

ABD GREEN CARD CEKILISINE GIRMENIZ ICIN GEREKLI SARTLAR

Turk vatandasi olmalisiniz

en az lise veya dengi okul mezunu olmalisiniz

eger lise mezunu degilseniz 2 yil surekli olarak bir iste calismis olmaniz gerekmektedir.

ingilizce bilginiz olsa sizin icin cok iyi bir avantaj olur fakat abd green card cekilisine girmenize

engel degil.Ingilizce bilmeseniz dahi green card cekilisine katilabilirsiniz Asagida abd green card cekilisi ile ilgili bilgiler yer almaktadir eger katilmak istiyorsaniz iletisim adresimden bana ulasabilirsiniz.Mail atabilirsiniz.



haydi hep birlikte amerikaya....

Amerika'ya her yıl dünyanın dört bir yanından göçmen gelmektedir. Amerikan Göçmen Bürosu, az göç veren ükelerden gelen insanların sayısını artırmak için çekiliş düzenlemektedir. Bu çekilişe hiç göç vermeyen ya da az göç veren ülke vatandaşları katılabilirler. Türkiye ve Almanya bu ülkelerden ikisidir. Amerika'ya son 3 yıl içinde 50,000 veya daha fazla göç veren ülkelerin vatandaşları bu çekilişe katılamaz, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Meksika, Filipinler gibi...Bu çekiliş, Amerika Birleşik Devletleri'nin Amerikan nüfusunu çeşitlendirme amacıyla her yıl 55,000 kişiye green card vermek için düzenlediği bir çekiliştir. Çekiliş Amerikan Göçmen Bürosu tarafından düzenlenir ve çekilişin sonuçları sadece kazananların adreslerine posta ile gönderilir. Çekiliş bilgisayar tarafından yapılır ve çekilişe aynı ülkeden katılanların şansları eşittir. Çekilişe katılmak için en az lise mezunu olmak veya en az iki yıllık iş tecrübesine sahip olmak gerekir. Çekilişe katılmak için sizden istenen yalnızca internet üzerinden başvuru formunu doldurmanız ve ailenizin ve sizin vesikalık fotoğraflarını kural ve şartlara uygun şekilde elektronik formatta yollamaktır.
Aileye Dayalı Göçmenlik
Daimi oturma izni (göçmen vizesi) olan bir kişi, Amerika'da yaşamak ve çalışmak için izni olan bir yabancı ülke vatandaşıdır. Eğer ailenizde bir Amerikan vatandaşı veya göçmen vizesi sahibi varsa bu yöntemi seçebilirsiniz. Bu yolla göçmen vizesi alabilmek için birkaç basamaktan oluşan bir prosesi takip etmeniz gerekecektir.
İlk olarak, Göçmenlik Bürosu (INS) sizin için yapılacak göçmen vizesi başvurusunu kabul etmelidir. Bu aşamada Amerikan vatandaşlığı veya göçmen vizesi olan akrabanızın I-130 (Petition for Alien Relative) formunu doldurup INS'e sizin için başvurması gerekir. Ayrıca bu formla birlikte akrabalık durumunu ispatlayan bir belge de verilmelidir.
Daha sonra, 'Department of State' size vermek için göçmen vizesi kontenjanında vize numarası olup olmadığını kontrol eder. Amerikan kanunları her yıl verilebilecek göçmen vizesi sayısını sınırlamaktadır. Bunun anlamı, Göçmen Bürosu onaylamasına rağmen hemen göçmen vizesi numarası alamayabilirsiniz. Bazı durumlarda INS'in onayından sonra vize numarası almak için yıllarca beklemek gerekebilir. Yıllık kontenjanın yanısıra her ülkenin göçmen vizesi için belirli bir limiti vardır. Dolayısıyla Türkiye'den yapılan başvuruların çok olduğu yıllarda vize numarası almanız zorlaşacaktır. Amerika'da yaşıyorsanız bile kontenjanın müsait olmasını beklemeniz gerekir. Numaranız size verildiğinde başvurunuz kabul edilmiş demektir. Vize kontenjanındaki son durumu 'Department of State'ın
'vize bülteni'nden öğrenebilirsiniz.
Size göçmenlik vizesi numarası verildiğinde Amerika dışında bulunuyorsanız, Amerikan konsolosluklarına giderek prosedürü tamamlamanız gerekir. Türkiye'den başvurmak için, size en yakın
Amerikan konsolosluğundan bilgi alabilirsiniz.
İş ve Mesleğe dayalı Green card
H1-B vizenize sponsorluk eden bir işveren tarafından kalıcı olarak işe alınabilirsiniz. Böyle bir durumda, H1-B vizesiyle çalışma süresi altı yılla kısıtlı olduğundan, işinizi sürdürmeniz için green card'a ihtiyacınız olacaktır. 1. İşveren, İş Kurumu'na (Department of Labor) çalışma ruhsatı (Labor Certification) başvurusunda bulunmalıdır. Çalışma ruhsatı başvurusu iki türlü yapılabilir: • Normal çalışma ruhsatı (Regular Labor Certification): Daha uzun olmakla beraber daha güvenli bir yoldur. ETA 750A ve ETA 750B formlarını doldurup İş Kurumu'ndan gelecek talimatları beklemelisiniz. 1 ila 3 yıl sürer.• İhtiyaçtan dolayı verilen çalışma ruhsatı (Reduction in Recruitment Labor Certification): Daha kısa fakat aynı zamanda daha riskli bir yoldur. İşveren, İş Kurumu'na, söz konusu mevki için sizi uygun bulduğunu bildirmek ve gazate, internet ilanları, meslek fuarları, vb. yoluyla o mevkiye uygun bir ABD vatandaşı bulamadığını kanıtlamak zorundadır. Bu süreç 3 ila 8 ay sürer. 2. Çalışma ruhsatınız onaylandıktan sonra işvereninizin başvuracağı kurum INS'tir. Bu başvuruda kullanılacak olan I-140 formunda eş ve çocuklar da belirtilmelidir. Bu başvuruların da normal tamamlanma süresi 3 ila 8 aydır.3. I-140 formunuz onaylanınca statünüzün değiştirilmesi (Adjustment of Status) gerekmektedir. Bu işlem için yapacağınız başvurudan sonra çalışma izniniz (Work Authorization) 90 gün içinde çıkar. Green card sahibi olmadan önceki son aşama, mülakattır. Eşiniz ve çocuklarınıza da green card sahibi olma hakkı tanınması için başarıyla tamamlanması gereken bu işlem, 6 ila 36 ay içinde gerçekleşecektir.
Daha sonra, 'Department of State' başvuru sahibine Amerika'da olsa bile bir göçmen vize numarası verir. Vize numarasının verilmesi başvurunun kabul edildiği anlamına gelmektedir. Vize kontenjanında son durumu 'Department of State'ın
Vize Bülteni'nden öğrenebilirsiniz.
Son olarak, göçmenlik vizesi için size numara verildiğinde Amerika dışında bulunuyorsanız, size en yakın Amerikan konsolosluğuna giderek prosedürü tamamlamanız gerekir. Eğer halihazırda Amerika'daysanız, kontenjan müsait olduktan sonra vizenizin statüsünü değiştirmek üzere başvuru yapabilirsiniz. Bu yolla göçmenlik vizesini almanız daha güvenli olacaktır.

kaynak mezunusa

1 yorum:

NMK dedi ki...

INS web sitesinden Greencart icin direk basvurabiliyorsunuz.Hicbir araci kullanmadan ve bedava